Avtor

NOGOMET in ŠPORT PO SVETU

Novice

Zaradi pandemije koronavirusa v športu v Sloveniji vlada popolno mrtvilo. Prav nič drugače ni drugod po Evropi in svetu. Koronavirus mrzlica je zajela celoten svet in prav iz tega razloga odpadajo športne prireditve, kot po tekočem traku.

OLIMPIJSKE IGRE TOKIO 2020

Če bi bilo vse po starem, bi športni in tudi preostali svet v tem obdobju vse glasneje govoril o olimpijskih igrah v Tokiu. Pandemija prav tako ni prizanesla tudi enemu največjih dogodkov na svetu. Olimpijske igre Tokio 2020, ki so obdržale svoje uradno ime, so dobile nov datum. Potekale bodo med 23. julijem in 8. avgustom. Finančna škoda zaradi prestavitve projekta bo po nekaterih predvidevanjih zelo velika. Ocene se gibljejo med petimi in šestimi miljardami evrov.

UEFA in EURO 2020

Izvršni odbor Evropske nogometne zveze (UEFA) je odločil, da se evropsko prvenstvo, ki bi moralo biti letos od 12. junija do 12. julija v 12 državah po vsej Evropi, preloži na poletje 2021. Tako bodo imele nacionalne nogometne zveze možnost, da izpeljejo prvenstva do junija oz sredine julija, če bodo dopuščale razmere. Finančne posledice preložitve dogodkov bodo obsežne. Vsi stadioni in bivalne zmogljivosti so bile rezervirane in prav lahko se zgodi, da leto kasneje tega ne bo več na voljo.  Uefa je od evropskega prvenstva pričakovala več kot dve miljardi prihodkov. Prejela je skoraj 30 miljonov zahtevkov za 2.8 miljona vstopnic, ki so bile razgrabljene v trenutku.

Edina evropska država, kjer nemoteno potekajo vsa tekmovanja je Belorusija. Tam poteka vse po starem. Republika Belorusija, ki po načinu vodenja bolj spominja na monarhijo, saj ji Aleksander Lukašenko predseduje že 26 let, se obnaša, kot da ji koronavirus ne more do živega. Tudi predsednik svetuje svojim državljanom, da se vsak dan poslužujejo vodke in dela na polju. Belorusija, kjer se niso prekinila nogometna tekmovanja ima tudi slovenskega legionarja, ki sliši na ime Miha Goropevšek. Celjan je član Dinama iz Minska, pred natanko 3 dnevi pa je odigral mestni derbi proti ekipi FC Minsk. Zanj se tekma ni končala najbolje, saj je v 58. minuti zaradi drugega rumenega kartona odšel predčasno v slačilnico. V Belorusiji nemoteno poteka tudi rokometno in hokejsko prvenstvo. . V Rusiji in Ukrajini poteka Setka Cup prvenstvo v namiznem tenisu.  Na Švedskem pa potekajo prijateljske tekme med nižje ligaškimi klubi.

Zagotovo vas zanima, da tudi v Nikaragvi poteka nogometno prvenstvo. Vodilna ekipa prvenstva FC Managua je premagala ekipo Diriangun z rezultatom 2:1. Prav tako so ljubitelji nogometa v tej obmorski srednjeameriški državi prišli na svoj račun tudi v nedeljo. Odigrani sta bili dve tekmi. Esteli je premagala Sabanas z 1:0, ekipa Real Madriz pa je bila boljša od ekipe Ocotala z 2:0.

Belorusija, Nikaragva, Turkmenistan, Burundi in Mjanmar so le ene od držav, kjer nemoteno potekajo nogometne lige. Kolikšna je verjetnost, da vidimo tam zaigrati Messija ali Cristiana, če se stanje v Evropi ne stabilizira pa presodite sami.

UT

Comments are closed.